Ora Θεσσαλονίκη logo, orathessaloniki
Φαγητό > Ζυθομαγειρέματα >

"Σαλάτα φακές Beluga με καρπάτσιο λιαστό χταπόδι, ημίλιαστες κίτρινες ντομάτες και βινεγκρέτ πορτοκαλιού" από το Ζύθο

14-05-2017
Διπλά ωφέλιμες φακές μπελούγκα σε μία υγιεινή πρόταση. Δροσερή επιλογή, νόστιμη και κυρίως θρεπτική και συνάμα απολαυστική!
 
 
Υλικά για 4 άτομα:
 
 
500 γρ φακές Beluga
2 πλοκάμια λιαστό χταπόδι​ ψιλοκομμένο
80 γρ κίτρινη ημίλιαστη ντομάτα
 
 
 
Για την βινεγκρέτ:
 
100 ml ελαιόλαδο
35 ml λευκό βαλσαμικό 
50 ml χυμό πορτοκαλιού
10 γρ μέλι
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
 
 
 
Εκτέλεση:
 
Βράζουμε τις φακές για 35 - 40 λεπτά περίπου.
Μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε την βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο και αν είναι εντάξει την προσθέτουμε στις φακές μαζί με την ημίλιαστη ντομάτα.
Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε σε τσέρκι προσθέτοντας από πάνω το ψιλοκομμένο λιαστό χταπόδι.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.
 
 
 
 
Tip για την παραπάνω συνταγή από τη Δέσποινα Μαυρομμάτη:
 
Φτιάξτε αυτήν την σαλάτα με το αγαπημένο σας θαλασσινό ή καπνιστό ψάρι.
 
 
Ζύθος
Website : http://www.zithos.gr
e-mail : zithos@zithos.gr


Κατούνη 5, 54625, Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310540284