Ora Θεσσαλονίκη logo, orathessaloniki
Αρχική > Συνεντεύξεις >

Ελένη Καρακάση: «Δεν έχω χαρακτηριστεί από την κοινωνική μου συμπεριφορά παρά μόνο από τη δουλειά μου»!

  • Ελένη Καρακάση: «Δεν έχω χαρακτηριστεί από την κοινωνική μου συμπεριφορά παρά μόνο από τη δουλειά μου»!
  • Ελένη Καρακάση: «Δεν έχω χαρακτηριστεί από την κοινωνική μου συμπεριφορά παρά μόνο από τη δουλειά μου»!
  • Ελένη Καρακάση: «Δεν έχω χαρακτηριστεί από την κοινωνική μου συμπεριφορά παρά μόνο από τη δουλειά μου»!
22-12-2016
Συνέντευξη στην Κική Κιρτικίδου

Δύο βασικά στοιχεία χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη γυναίκα. Η αφοπλιστική της ειλικρίνεια και το πάθος που έχει για τη δουλειά της! Η Ελένη Καρακάση μιλά στο www.orathessaloniki.gr για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο» στην οποία συμμετέχει και ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Ράδιο Σίτυ, μάς λέει για τα μελλοντικά τηλεοπτικά της σχέδια αλλά και για τη μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση δίνοντας κάποιες διατροφικές συμβουλές στους αναγνώστες μας!

 

 

 

Συμμετέχετε στη μουσικοθεατρική παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο». Πείτε μας δυο λόγια για το έργο και για τον ρόλο που υποδύεστε…

 

 

 

 

Το έργο είναι η ζωή του Μιχάλη Σουγιούλ. Τα σημαντικά γεγονότα της ζωής του από την εφηβική ηλικία μέχρι και το θάνατό του. Με κύρια αναφορά στις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του και τα σημαντικά πρόσωπα που χαρακτήρισαν τη μουσική και το θέατρο. Ο ρόλος μου αφορά μια από τις σημαντικές γυναίκες της ζωής του, της μητέρας του Ελένης.

 

 

 

Η Ελλάδα του μεσοπολέμου ζωντανεύει στη σκηνή του Ράδιο Σίτυ. Πόσο δύσκολο είναι για έναν ηθοποιό να μπαίνει στην ψυχοσύνθεση μιας άλλης εποχής;

 

Δεν θεωρώ ότι έχει περισσότερες δυσκολίες από το να ερμηνεύσεις ένα ρόλο του σήμερα. Είναι σίγουρα πιο γοητευτικό το γεγονός να ερμηνεύεις κάτι που δεν είναι οικείο σου, ούτε φυσιογνωμικά ούτε σε θέμα συμπεριφοράς. Είναι πολύ γοητευτικό για μια ηθοποιό να ψάχνει για παράδειγμα πως συμπεριφερόταν μια γυναίκα σε άλλες εποχές, πως στεκόταν, πως καθόταν σε μια καρέκλα, αν καθόταν σταυροπόδι, ακόμα και ο τρόπος που κοίταζε και να ανακαλύπτεις πόσο διαφορετική ήταν η κοινωνική συμπεριφορά των γυναικών τότε από την σημερινή.

 

 

 

Στο «Ας ερχόσουν για λίγο» οι θεατές παρακολουθούν ηθοποιούς να τραγουδούν αλλά και τραγουδιστές, χορευτές να παίζουν. Γενικότερα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου να συμμετέχουν σε μιούζικαλ και αυτό για κάποιους θεωρείται κατακριτέο. Ποια είναι η γνώμη σας; 

 

Κατακριτέο δεν το θεωρώ. Καταλαβαίνω ότι οι παραγωγοί έχουν την ανάγκη να στηρίξουν τις δουλειές τους με ονόματα που θεωρούν ότι θα τους φέρουν περισσότερο κόσμο. Έχουμε δει πολύ ωραίες ερμηνείες από τραγουδιστές που δεν θα το περιμέναμε ότι θα τα κατάφερναν να σταθούν στη σκηνή. Για μένα όποιος καταφέρει να πατήσει το θεατρικό σανίδι και να αντέξει χωρίς αυτό να τον ρουφήξει και να τον εξαφανίσει είναι άξιος να μείνει σε αυτό. Και μην ξεχνάμε ότι ο τελικός κριτής είναι το κοινό.

 

 

Θα πραγματοποιήσετε και κάποιες εμφανίσεις στη μουσική σκηνή "ΣΦΙΓΓΑ". Πότε ξεκινάνε οι συγκεκριμένες εμφανίσεις; Μιλήστε μας λίγο γι' αυτό σας το εγχείρημα.

 

Η συγκεκριμένη παράσταση είναι μια μουσική παράσταση με τραγούδι και πρόζα με πρωταγωνιστή όμως το τραγούδι. Τα κείμενα, τη σκηνοθεσία και την επιλογή των τραγουδιών αναλαμβάνει ο Δημήτρης Χαλιώτης, μόνιμος συνεργάτης μου τα τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη παράσταση είναι η συνέχεια της προηγούμενης δουλειάς μας «Είναι το στρώμα μου διπλό». Η καινούργια θα ονομάζεται «Τα θανατερά. Κηδεία μετά μουσικής» και φαντάζομαι ότι μπορείτε να καταλάβετε σε τι θα αναφέρεται, πάντα βέβαια με πολύ χιούμορ. 

 

 

 

Τηλεοπτικά θα σας δούμε κάπου;

 

Ναι και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Θα είμαι στο καινούργιο σήριαλ του Δημήτρη Αρβανίτη που λέγεται «Music Mall».

 

 

 

Πέρα από τα επιτυχημένα σήριαλ που έχετε παίξει, ευρέως γνωστή γίνατε μέσα από τη συμμετοχή σας στο «Your Face Sounds Familiar 3». Αν σας δινόταν η δυνατότητα, θα συμμετείχατε ξανά σε κάποιο αντίστοιχο τηλεοπτικό show;

 

Η πρώτη μου αντίδραση στην συγκεκριμένη ερώτηση είναι να απαντήσω πως όχι. Όμως αν το ξανασκεφτώ και αν γινόταν μια ενδιαφέρουσα πρόταση που το θέμα της θα είχε άμεση σχέση με τη δική μου δουλειά ίσως και να το σκεφτόμουν. 

 

 

 

 

Στον καλλιτεχνικό χώρο λένε ότι δύσκολα δημιουργούνται αληθινές φιλίες μεταξύ των ηθοποιών. Εσείς έχετε αποκτήσει κάποιον επιστήθιο φίλο;

 

Όχι μόνο έναν, πολλούς. Οι δύο κολλητές μου, «όπως λέμε», φίλες είναι οι άνθρωποι τους οποίους βλέπω και μιλάω καθημερινά. Όμως έχω πολλούς φίλους που τους θεωρώ πραγματικά φίλους μου, που λόγω των συνθηκών ζωής και εργασίας μπορεί να μη βρισκόμαστε για αρκετά μεγάλο διάστημα, όταν όμως ξαναβρεθούμε είναι πάντα σα να μην πέρασε ούτε μία μέρα από την τελευταία μας συνάντηση. Αυτό το θεωρώ φιλία. 

 

 

Έχετε κάνει αξιόλογες συνεργασίες. Υπάρχει κάποιος ηθοποιός που θα θέλατε να συνεργαστείτε μελλοντικά; 

 

Αν είμαι περήφανη για κάτι που έχω καταφέρει σε αυτή τη δουλειά είναι ότι με τους περισσότερους ανθρώπους που έχω δουλέψει έχω ξανασυνεργαστεί. Είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν θα ήθελα να είμαι ξανά μαζί τους. Θα αναφερθώ όμως στον τελευταίο μου συνεργάτη, τον Γιάννη Μπέζο, για τον οποίο δηλώνω… μαγεμένη! Σίγουρα είναι από τους ανθρώπους που θέλω να δουλέψω πολλές φορές ακόμα μαζί του.

 

 

 

Δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα για την προσωπική σας ζωή. Από επιλογή δεν έχετε αναφερθεί σε αυτό το κομμάτι της ζωής σας;

 

Και από επιλογή αλλά νομίζω ότι είμαι από τους ανθρώπους που δεν έχω χαρακτηριστεί από την «κοινωνική μου συμπεριφορά» παρά μόνο από τη δουλειά μου. Ούτε εγώ θέλω να ασχολείται ο Τύπος και ο κόσμος με την υπόλοιπη ζωή μου πέρα από τη δουλειά. Όμως ούτε κι εκείνοι ενδιαφέρονται από τη στιγμή που δεν είμαι άνθρωπος που κάνω κάτι εντυπωσιακό να το πω, για να τους προκαλέσω το ενδιαφέρον.

 

 

Το τελευταίο διάστημα σας βρίσκουμε τρομερά αδυνατισμένη. Ήταν δύσκολη απόφαση η απώλεια κάποιων περιττών κιλών; Δώστε κάποια διατροφικά tips στις αναγνώστριές μας. 

 

Τρομερά δεν θα το 'λεγα, έχασα γύρω στα 10 κιλά. Με το ρυθμό όμως που ζω, και τώρα λόγω παράστασης στην υπέροχη και νόστιμη Θεσσαλονίκη, με βλέπω να παίρνω αρκετά από αυτά. Η απόφαση δεν ήταν δύσκολη. Το δύσκολο ήταν να κρατήσω τη δίαιτα, ειδικά όταν έβλεπα ότι χάνω κιλά πολύ δύσκολα, παρόλο που ήμουν πολύ πίστη στο πρόγραμμα που ακολουθούσα. Το σημαντικό ήταν ότι είχα πολύ καλό συμπαραστάτη, τη διατροφολόγο μου, στην προσπάθειά μου. Η πιο σημαντική συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι κάτι που δεν έκανα εγώ ποτέ στη ζωή μου: συχνά μικρά γεύματα. Μα πάνω απ' όλα, αυτό που πρέπει να μάθουν κυρίως τα νέα παιδιά είναι να αγαπούν τον εαυτό τους και το σώμα τους όπως είναι. Σίγουρα το να προσπαθείς να βελτιωθείς πρώτον για την υγεία σου και δεύτερον για την εμφάνιση σου είναι σημαντικό, αλλά και πάλι λίγα κιλά παραπάνω έχουν και αυτά την γοητεία τους. 

 

 

Ποιες αγαπημένες συνήθειες σας έχει στερήσει η οικονομική κρίση;

 

Πολλές! Σίγουρα όσες συνήθειες έχουν σχέση με τη διασκέδαση και την κατανάλωση. Το χειρότερο όμως που προκαλεί αυτή η στέρηση, είναι το συναίσθημα των τύψεων και το γεγονός ότι κάθε φορά που θα κάνεις κάτι, για παράδειγμα ένα περιττό έξοδο, είναι ότι πρέπει να το φιλτράρεις, να το ξανασκεφτείς αν πρέπει και αν αξίζει να το κάνεις. 

 

 

Μαγειρεύετε; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας;

 

Μαγειρεύω κυρίως ελληνική κουζίνα. Νομίζω ότι σπεσιαλιτέ μου είναι το κοκκινιστό μοσχάρι και τα γιουβαρλάκια.

 

 

Τί εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;  

 

Την ειλικρίνεια τους και το ότι είναι δίπλα μου πάντα χωρίς να χρειαστεί να τους το ζητήσω.

 

 

Ποιό είναι το μεγαλύτερό ελάττωμα σας;

 

Ότι πολλές φορές δεν μπορώ να συγκρατήσω τα νεύρα μου και το στόμα μου κλειστό.

 

 

Αγαπημένες ταινίες;

 

Πολλές, δύσκολα να περιοριστώ σε λίγες.  Ξεχωρίζω «Τη λίστα του Σίντλερ», «Ένας φόνο σε μια κηδεία», «Καζαμπλάνκα» και το «Όσα παίρνει ο άνεμος».

 

 

Ιδανικά τι θα θέλατε να σας φέρει το 2017;

 

Προσωπικά θα σου πω τα τετριμμένα υγεία, δουλειά, χρήματα και επιτυχία. Ουσιαστικά θα ήθελα να φέρει ειρήνη και ευημερία σε όλο τον κόσμο. Ξέρω ότι θα μείνει απραγματοποίητη η τελευταία ευχή αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!