Ora Θεσσαλονίκη logo, orathessaloniki
Τουρισμός > Αποδράσεις >

Γαλάζια Λίμνη, Σκρα, Κιλκίς

  • Γαλάζια Λίμνη, Σκρα, Κιλκίς
15-05-2017

Γνωρίζοντας καινούριους τόπους, πάντα διευρύνεται η ματιά και η ψυχή μας… Κι όσο περισσότερο διαφορετικοί είναι οι τόποι αυτοί, τόσο περισσότερες είναι οι αναμνήσεις που μας χαρίζουν!

 

 

Ένας τέτοιος τόπος είναι και η Γαλάζια Λίμνη του Σκρα, στο νομό Κιλκίς! Μια τοποθεσία πολύ όμορφη, μέσα στο πράσινο, που θα σας φέρει σίγουρα πιο κοντά με τη φύση!

 

 

 

Απέχει λιγότερο από μιάμιση ώρα  από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το να φτάσω ως εκεί με το αυτοκίνητο δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα, μια που είχα δει τη διαδρομή στους χάρτες της Google και είχα κρατήσει κάποιες οδηγίες. Σε γενικές γραμμές ακλούθησα τη διαδρομή από Θεσσαλονίκη για Φανό και Σκρα και σε περίπου μιάμιση ώρα είχα φτάσει στο σημείο που έπρεπε να αφήσω το αμάξι και να συνεχίσω με τα πόδια.

 

 

Οι περιγραφές που είχα ακούσει ήταν ότι θα έβλεπα μια πολύ όμορφη τοποθεσία, μέσα στη φύση. Πάρκαρα το αυτοκίνητο και για αρχή είδα να απλώνεται μπροστά μου ένα μικρό λιθόστρωτο μονοπάτι, που έδειχνε κατηφορικό. Ξεκίνησα αργά να το ακολουθώ και να κατεβαίνω...

 

 

Το μικρό μονοπατάκι, ύστερα από λίγο έδωσε τη θέση του σε πέτρινα σκαλιά, επίσης κατηφορικά. Η όλη διαδρομή διήρκεσε περίπου ένα δεκάλεπτο. Καθώς κατέβαινα, ακουγόταν όλο και πιο δυνατά ο ήχος τρεχούμενων νερών!

 

 

Όταν τα σκαλιά τελείωσαν, βγήκα σε μια κατάφυτη καταπράσινη και σκιερή περιοχή. Δεξιά μου έτρεχε ορμητικά ένα μικρό ποτάμι. Κατέβηκα ως εκεί και θαύμασα από κοντά την ομορφιά του τοπίου, κάτω από την παχιά σκιά των δέντρων!

 

 

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούσαν εκεί! Ανέβηκα και πάλι στο μικρό μονοπάτι, που από το σημείο αυτό και μετά είναι χωμάτινο, και ξεκίνησα μια όμορφη ευθεία διαδρομή ανάμεσα σε ρυάκια και υπεραιωνόβια δέντρα. Προχωρώντας, πέρασα μια μικρή ξύλινη γέφυρα, που το ποταμάκι περνούσε από κάτω της.

 

 

Παρόλο που είχε ήδη φτάσει μεσημέρι, η περιοχή λόγω της παχιάς σκιάς των δέντρων ήταν δροσερή κι έτσι το περπάτημα ήταν ευχάριστο. Αφού πέρασα τη γέφυρα, συνέχισα το ίδιο χωμάτινο μονοπάτι, ώσπου επιτέλους, είδα την μικρή γαλάζια λίμνη και τους όμορφους καταρράκτες.

 

 

Το θέαμα των πράσινων νερών ανάμεσα στα ψηλά δέντρα, ήταν πραγματικά μαγευτικό! Φωτογράφησα την περιοχή που είναι πραγματικά πανέμορφη, απόλαυσα τις εικόνες, ανάπνευσα καθαρό αέρα, γέμισαν τα αυτιά μου με τους ήχους της φύσης και χαλάρωσα!

 

 

Όπως πάντα βέβαια, όσο καλά κι αν περνάς κάπου, έρχεται και η ώρα που πρέπει να φύγεις… Ξαναπερπάτησα προς τα πίσω όλη την όμορφη διαδρομή, απόλαυσα και πάλι την παχιά σκιά και τα μικρά τρεχούμενα ρυάκια, και έφτασα στο σημείο που ξεκινούσαν τα πέτρινα σκαλιά, με ανηφορική φορά αυτή τη φορά.

 

 

Δέκα λεπτά ανηφορικής διαδρομής και ξαναβρέθηκα στο σημείο που είχα αφήσει το αυτοκίνητο μου. Μια όμορφη βόλτα είχε μόλις τελειώσει! Μια μέρα όμορφων στιγμών είχε ήδη προστεθεί στις προσωπικές μου εμπειρίες!

 

 

 

Tips

 

 

Η Γαλάζια Λίμνη απέχει περίπου μιάμιση ώρα από τη Θεσσαλονίκη.

 

 

Πρόκειται για ένα μέρος που μπορούν να απολαύσουν μόνο όσοι  αγαπούν το περπάτημα

 

 

Για να χαρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τη φύση, ντυθείτε ελαφρά και με τα κατάλληλα παπούτσια που θα σας διευκολύνουν στον περίπατο σας.

 

 

Εφοδιαστείτε με νερό, για να δροσίζεστε τακτικά όση ώρα περπατάτε.

 

 

Για τη διαμονή σας υπάρχουν κάποιες επιλογές σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την περιοχή της λίμνης. Για φαγητό επίσης θα βρείτε κάποιες ταβέρνες σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων. Υπάρχει βέβαια πάντα και η επιλογή του πικνίκ δίπλα από το ποτάμι!

 

 

 

Παρακάτω ακολουθεί κι ένα μικρό ερασιτεχνικό βίντεο για την περιοχή!

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=WQH-Fr_CTxo

 

 

 

Κείμενο, βίντεο και φωτογραφίες: Μαρία Αθανασοπούλου

 

Η Μαρία Αθανασοπούλου είναι μέλος της παγκόσμιας ένωσης ταξιδιωτικών συγγραφέων και φωτογράφων, ιδιοκτήτρια της εταιρίας μάρκετινγκ ελληνικών προορισμών και επιχειρήσεων τουρισμού Respond On Demand και συν- ιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Top Tourism που ασχολείται με την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και άλλων μορφών τουρισμού.