Ora Θεσσαλονίκη logo, orathessaloniki
Φαγητό > Ζυθομαγειρέματα >

"Αρνάκι φούρνου με φέτα και δυόσμο, συνοδεία ρατατούι λαχανικών" από το Ζύθο

09-08-2017
Υλικά για 4 άτομα:
 
 
2 αρνίσια μπουτάκια ξεκοκαλισμένα 
500 γρ φέτα
2 κλωναράκια δυόσμο
1 κουταλιά σάλτσα σκόρδου (η συνταγή έχει δοθεί)
Λίγο ελαιόλαδο
4-5 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι πιπέρι
 
 
Εκτέλεση:
 
Σε μία λαδόκολλα στρώνουμε το αρνάκι αφού το μαρινάρουμε με το αλατοπίπερο, τη σάλτσα σκόρδου, το λάδι και το θυμάρι.
 
Μετά τρίβουμε τη φέτα και προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο.
 
Απλώνουμε το μείγμα στο αρνάκι και τυλίγουμε τη λαδόκολλα.
 
Το βάζουμε σε ένα ταψί και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
 
Ψήνουμε στους 200° C για μία ώρα, μετά το ξεσκεπάζουμε εντελώς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μία ακόμη ώρα στους 160° C.
 
Αφού βγει κρατάμε τα ζουμιά του και κάνουμε τη σάλτσα προσθέτοντας από μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και αλεύρι, 150 ml λευκό κρασί και βράζοντας έως ότου δέσει.
 
Σερβίρουμε με ρατατούι* λαχανικών.
 
 
 
*Ρατατούι λαχανικών
 
 
Υλικά:
 
2 κολοκύθια
 
2 καρότα
 
2 κόκκινες πιπεριές
 
2 ξερά κρεμμύδια
 
2 κλωνάρια σέλερυ
 
Αλάτι πιπέρι
 
 
 
Εκτέλεση:
 
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά ζαράκια.
 
Σωτάρουμε το κάθε είδος χωριστά και μετά τα ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
 
 
 
 
 
Tip για την παραπάνω συνταγή από τη Δέσποινα Μαυρομμάτη:
 
Εάν θέλετε μπορείτε αντί για φέτα να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας.
 
Μπορείτε επίσης εάν θέλετε να τυλίξετε το αρνάκι με τα λαχανικά αντί για τη φέτα, για μια πιο ελαφριά πρόταση.
 
Ζύθος
Website : http://www.zithos.gr
e-mail : zithos@zithos.gr


Κατούνη 5, 54625, Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310540284