Ora Θεσσαλονίκη logo, orathessaloniki
Lifestyle > City Faces >

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- Απόστολος Εμμαννουηλίδης: Ο πολυβραβευμένος επιχειρηματίας - πολιτευτής του Ν. Ημαθίας

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- Απόστολος Εμμαννουηλίδης: Ο πολυβραβευμένος επιχειρηματίας - πολιτευτής του Ν. Ημαθίας
01-12-2016
Συνέντευξη στην Κική Κιρτικίδου

Θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους και επιτυχημένους επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού, καθώς διαθέτει 3 ταξιδιωτικά πρακτορεία με την επωνυμία Vergina Travel, τα οποία είναι η πρώτη επιλογή όσων επιθυμούν οργανωμένα, οικονομικά και αξέχαστα ταξίδια. Ο Απόστολος Εμμαννουηλίδης μιλάει στο www.orathessaloniki.gr για τις επιχειρήσεις του και για το πως καταφέρνει εν καιρό κρίσης να τις διατηρεί με απόλυτη επιτυχία, για τους πολιτικούς του στόχους, ενώ παράλληλα προτείνει στους αναγνώστες μας ιδανικούς οικονομικούς προορισμούς για τις ημέρες των εορτών!

 

 

Είστε ιδιοκτήτης των ταξιδιωτικών πρακτορείων Vergina Travel. Από πότε λειτουργεί το συγκεκριμένο πρακτορείο και ποιος είναι ο στόχος σας;

 

Το Vergina Travel ιδρύθηκε το 1984 και είναι μία οικογενειακή επιχείρηση. Όλα αυτά τα χρόνια, η οικογένεια του Vergina Travel μαζί με τους συνεργάτες της, προσπαθεί για το καλύτερο σα να φροντίζει το δικό της προσωπικό ταξίδι, ίσως και περισσότερο. Προερχόμενοι όλοι μέσα από την ίδια την πράξη και την εμπειρία της τουριστικής εξυπηρέτησης, με κοινό στόχο του ταξιδιώτη στην πρώτη γραμμή.

 

 

 

Πόσα ταξιδιωτικά γραφεία Vergina Travel υπάρχουν και σε ποιες περιοχές;

 

Υπάρχουν 3 γραφεία Vergina Travel. Ένα στη Θεσσαλονίκη (Βενιζέλου 4, τηλ. 2310 268363) και δυο στη Βέροια. Το κεντρικό στην οδό Πρ. Ηλία 1, τηλ. 23310 66406 και το υποκατάστημα στην οδό Μητροπόλεως 47, τηλ. 23310 22200.

 

 

Σε περίοδο κρίσης πώς καταφέρνετε να διατηρείτε 3 τουριστικά γραφεία;

 

Σίγουρα τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια, όπως για όλους, και δεν θα πούμε ότι δεν είναι δύσκολο. Μας κρατάνε όμως ακόμα οι πελάτες μας και ίσως η κρίση, ευτυχώς ή δυστυχώς, έκανε ένα ξεκαθάρισμα σε όλα τα επαγγέλματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτός που δεν άντεξε στην κρίση δεν είχε ποιότητα. Ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι δουλεύουμε με την ίδια όρεξη και μεράκι όπως ξεκινήσαμε, ίσως γιατί ποτέ δεν μείναμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας γιορτές και σαββατοκύριακα, αλλά ήμασταν οι ίδιοι πάντα στην πρώτη γραμμή προκειμένου να περάσουν καλά οι πελάτες μας.

 

 

Τα ταξιδιωτικά γραφεία Vergina Travel προσφέρουν οικονομικά πακέτα που να απευθύνονται σε άτομα όλων των οικονομικών τάξεων;

 

Τα ταξιδιωτικά γραφεία Vergina Travel μπορούν να εξυπηρετήσουν από το χαμηλότερο budget έως και το υψηλότερο. Όπως είπαμε, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ωστόσο, ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει, να πάει διακοπές την οικογένειά του και εμείς του δίνουμε τη δυνατότητα να το κάνει αυτό χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει πολλά χρήματα. Προσφέρουμε αξιοπρεπείς και ποιοτικές διακοπές.

 

 

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο του τουρισμού;

 

Με τον τουρισμό αποφάσισα να ασχοληθώ από αγάπη, για να μην γίνω υπερβολικός και πω ότι υπήρχε στο DNA μου. Μου άρεσε πάντα αυτός ο κλάδος και ήθελα να ασχοληθώ σοβαρά. Συνειδητά. Σπούδασα τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στη συνέχεια, την εποχή που όλοι προσπαθούσαν για μία θέση στο δημόσιο, παραιτήθηκα από μία τέτοια, ως διοικητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Βέροιας και άνοιξα το πρώτο μου τουριστικό γραφείο.

 

 

Υπήρξατε και υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές. Μιλήστε μας γι’ αυτή σας την εμπειρία.

 

Ήμουν υποψήφιος με την Ν.Δ και ο εκλογικός μου αγώνας διήρκησε μόλις 11 ημέρες πριν τις εκλογές. Για τα δεδομένα αυτά και χωρίς να έχω κάποια βοήθεια άνωθεν, θεωρώ ότι πήγα πολύ καλά.

 

 

Είναι στα σχέδιά σας μια ακόμη υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές;

 

Σε επόμενες εκλογές θα ασχοληθώ, εφόσον ο πρόεδρος της Ν.Δ θεωρεί ότι χρειάζομαι και με επιλέξει, έχοντας ως πρόγραμμα το κόμμα να γίνει για τον πολίτη και την χώρα ακοίμητος φρουρός των συμφερόντων τους.

 

 

Τί στοχεύετε να πετύχετε με την υποψηφιότητά σας στις επόμενες εκλογές κυρίως στον τομέα του τουρισμού;

 

Με την υποψηφιότητα αυτή θα προσπαθήσω κυρίως στον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών. Θα αγωνιστώ για την αναβάθμιση και την εξέλιξή του, για την ανάδειξη της χώρας στο εξωτερικό, για καλύτερες προδιαγραφές και προϋποθέσεις για τη λειτουργία όλων των τουριστικών μονάδων, αλλά και για  οικονομικότερες και με ποιότητα διακοπές, όχι μόνο για τους ξένους αλλά και για τους Έλληνες.

 

 

Ποιός είναι ο αγαπημένος σας προορισμός σε Ελλάδα και εξωτερικό;

 

Αγαπημένος μου προορισμός στην Ελλάδα είναι η Κρήτη, με μικρή βέβαια διαφορά από την Πάρο. Θεωρώ ότι έχει τα πάντα. Όσον αφορά στο εξωτερικό σίγουρα η πόλη της καρδιάς μου, η πόλη των πόλεων είναι η Κωνσταντινούπολη. Και ίσως η αγάπη μου αυτή στάθηκε αφορμή για συνεχόμενες βραβεύσεις από τον ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ για τον μεγάλο αριθμό επιβατών που μεταφέρουμε και για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουμε.

 

 

Για τις ημέρες των εορτών ποιους προορισμούς προτείνει το Vergina Travel;

 

 

Για τις γιορτές αεροπορικώς προτείνουμε: Βιέννη, Πράγα, Βουδαπέστη και οικονομικές οδικές: Βελιγράδι, Κων/πόλη, Σόφια, Φιλιππούπολη, Οχρίδα, Βουκουρέστι, Καρπάθια, Αδριανούπολη.