Ora Θεσσαλονίκη logo, orathessaloniki
Φαγητό > Ζυθομαγειρέματα >

«Κόκορας με χριστουγεννιάτικη γέμιση και πουρέ γλυκοπατάτας» από το Ζύθο

  • «Κόκορας με χριστουγεννιάτικη γέμιση και πουρέ γλυκοπατάτας» από το Ζύθο
  • «Κόκορας με χριστουγεννιάτικη γέμιση και πουρέ γλυκοπατάτας» από το Ζύθο
  • «Κόκορας με χριστουγεννιάτικη γέμιση και πουρέ γλυκοπατάτας» από το Ζύθο
  • «Κόκορας με χριστουγεννιάτικη γέμιση και πουρέ γλυκοπατάτας» από το Ζύθο
01-01-2017

Ένα γιορτινό πιάτο κατάλληλο για αυτές τις μέρες.

 

Υλικά για ένα ρόλο (6 - 7 μερίδες):

 

1 κόκορας 2, 21/2 κιλά αποστεομένος

150 γρ κάστανα 

100 γρ βερύκοκα αποξηραμένα 

100 γρ κουκουνάρι

300 γρ κιμά μόσχου 

200 γρ συκωτάκια πουλιών 

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

100 γρ λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα 

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση 

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

200 ml λευκό κρασί

 

 

Εκτέλεση:

 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. 

 

Μόλις τα καβουρντίσουμε σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα, συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό, τα κάστανα, τα βερύκοκα και το κουκουνάρι, αφού το έχουμε προηγουμένως σωτάρει λίγο για να βγάλει τα αρώματά του.

 

Έπειτα βράζουμε τη φάρσα για 20 - 30 λεπτά περίπου.

 

Μόλις τραβήξει τα ζουμιά του αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι

 

Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Γεμίζουμε τον αποστεωμένος κόκορα και τον κάνουμε ρολό. Με την βοήθεια ενός σπάγκου το δένουμε καλά.

 

Αλατοπιπερώνουμε από έξω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου στους 180°.

 

Σερβίρουμε με πουρέ γλυκοπατάτας*

 

 

 

*Πουρές γλυκοπατάτας.

 

Υλικά:

1 κιλό γλυκοπατάτες 

100 γρ βούτυρο 

80 γρ κρέμα γάλακτος 

Αλάτι πιπέρι κύμινο 

 

 

Εκτέλεση:

 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια, τις βράζουμε και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε με λίγο νερό, και τα υπόλοιπα υλικά.

 

 

Tip για την παραπάνω συνταγή:

 

Αυτοσχεδιάστε στην γέμιση ανάλογα με τα γούστα σας.

Το ίδιο ακριβώς ρολό μπορείτε να το φτιάξετε με γαλοπούλα.

 

 

                                                

Ζύθος Ντορέ
Website : http://www.zithos.gr/
e-mail : zithos@zithos.gr

Στρατηγού Τσιρογιάννη 7, 54621, Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310279010

 

 

 

Ζύθος
Website : http://www.zithos.gr
e-mail : zithos@zithos.gr


Κατούνη 5, 54625, Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310540284